Stek ze strusia z grilla
Prosty przepis na stek ze strusia.
Bardzo dobrze pokazuje jak obchodzić się z mięsem strusim.
Elementy takie jak mały stek, mały filet, polędwica, polędwiczka i fan fillet lubią krótką obróbkę termiczną.
Szczególnie polecamy podawać w stopniu średnio wysmażonym lub na krwisto.
Stek z grilla:
Składniki:
Mięso:
2 porcje mięsa strusiego po 200-300g mały stek, mały filet, polędwica, polędwiczka lub fan fillet
Marynata:
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oliwy.
0,5 łyżki musztardy francuskiej,
1 łyżka przyprawy gilowej.
Przygotować marynatę (wszystkie składniki połączyć). Mięso marynować około 4 godzin. Stek gillować na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu 4 min z jednej strony, następnie zmniejszyć ogień i grillować 5 min z drugiej strony. Podawać z sosem jogurtowo – czosnkowym.
Smacznego:)
Zdjęcie przykładowe – pokazuję inne danie przygotowane z naszego mięsa.
Kontakt
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.
Siedziba
ul. Magazynowa 21,
40-424 Katowice
Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de
KRS: 0000282527
REGON: 240677099
NIP: PL9542600132
Dział Handlowy
Tel. +48 668 036 671
Biuro: kontakt@strusiakraina.pl
Hodowla strusi
ul. Wyzwolenia 11,
42-583 Bobrowniki