Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

fb-ikona    instagram-ikona    yt-ikona

Gulasz ze strusia

paź 30, 2017

Nasz poradnik zaczniemy od prostego, ale smacznego przepisu na gulasz ze strusia.

Z tym daniem poradzi sobie prawie każdy – jednak ze względu na wyjątkowy smak mięsa strusiego, potrawa ta będzie miłą odmianą w codziennym jadłospisie

Składniki:
0,5 kg mięsa gulaszowego ze strusia,
sól i pieprz,
1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
1,5 łyżki masła,
1 drobno posiekana cebula,
0,25 kg świeżych pieczrek,
mąka

Mięso pokroić w małe kawałki, posypać solą, pieprzem i marynować w winie do 2h. Cebulę podsmażyć na maśle, potem dodać pieczarki i krótko poddusić; całość przełożyć do osobnego naczynia. Mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w mące i przyrumienić na tłuszczu. Dodać do mięsa cebulę, pieczarki, wino z marynaty i dusić 15-20 min, od czasu do czasu przewracając. Można dodać śmietany.

Smacznego:)

Zdjęcie przykładowe – pokazuję inne danie przygotowane z mięsa gulaszowego.

Kontakt

Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.

Siedziba

ul. Magazynowa 21,

40-424 Katowice

Email

Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de

KRS: 0000282527

REGON: 240677099

NIP: PL9542600132

Dział Handlowy

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11,

42-583 Bobrowniki

W sprawach związanych z hodowlą

Aleksandra Dudka

Tel. +48 602 326 042

E-mail: rzhs@strusiakraina.pl

Formularz kontaktowy

3 + 6 =

Siedziba

ul. Magazynowa 21, 40-424 Katowice

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11, 42-583 Bobrowniki