Gulasz ze strusia
Nasz poradnik zaczniemy od prostego, ale smacznego przepisu na gulasz ze strusia.
Z tym daniem poradzi sobie prawie każdy – jednak ze względu na wyjątkowy smak mięsa strusiego, potrawa ta będzie miłą odmianą w codziennym jadłospisie
Składniki:
0,5 kg mięsa gulaszowego ze strusia,
sól i pieprz,
1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
1,5 łyżki masła,
1 drobno posiekana cebula,
0,25 kg świeżych pieczrek,
mąka
Mięso pokroić w małe kawałki, posypać solą, pieprzem i marynować w winie do 2h. Cebulę podsmażyć na maśle, potem dodać pieczarki i krótko poddusić; całość przełożyć do osobnego naczynia. Mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w mące i przyrumienić na tłuszczu. Dodać do mięsa cebulę, pieczarki, wino z marynaty i dusić 15-20 min, od czasu do czasu przewracając. Można dodać śmietany.
Smacznego:)
Zdjęcie przykładowe – pokazuję inne danie przygotowane z mięsa gulaszowego.
Kontakt
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.
Siedziba
ul. Magazynowa 21,
40-424 Katowice
Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de
KRS: 0000282527
REGON: 240677099
NIP: PL9542600132
Dział Handlowy
Tel. +48 668 036 671
Biuro: kontakt@strusiakraina.pl
Hodowla strusi
ul. Wyzwolenia 11,
42-583 Bobrowniki