Przepisy kulinarne
PORADNIK Jak przygotować mięso ze strusia + Najczęściej zadawane pytania
Poradnik dla każdego kto chciałby rozpocząć przygodę z mięsem strusim ale nie wie jak.
Tutaj staramy się odpowiedzieć na najczęściej zadawane pytania.
POLĘDWICZKA NA RÓŻOWO z czerwonym curry z mlekiem kokosowym na czarnej soczewicy
Przepis dla bardziej wytrawnych kucharzy.
Daje niesamowity efekt, świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Prawdopodobnie najlepszy tatar to tatar ze strusia:)
Wielu smakoszy twierdzi, że tatar ze strusia to najlepszy tatar jakiego kosztowali.
Filet ze strusia w morelach
Mięso strusie jest z naturalnie lekko słodkawe – dlatego można przyrządzać je ze słodkimi dodatkami, sosami itd. – podobnie jak kaczkę.
Stek ze strusia z grilla
Prosty przepis na stek ze strusia.
Bardzo dobrze pokazuje jak obchodzić się z mięsem strusim.
Gulasz ze strusia
Z tym daniem poradzi sobie prawie każdy – jednak ze względu na wyjątkowy smak mięsa strusiego, potrawa ta będzie miłą odmianą w codziennym jadłospisie
Kontakt
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.
Siedziba
ul. Magazynowa 21,
40-424 Katowice
Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de
KRS: 0000282527
REGON: 240677099
NIP: PL9542600132
Dział Handlowy
Tel. +48 668 036 671
Biuro: kontakt@strusiakraina.pl
Hodowla strusi
ul. Wyzwolenia 11,
42-583 Bobrowniki