Prawdopodobnie najlepszy tatar to tatar ze strusia:)
Tatar to wyjątkowy przysmak, który ostatnio zyskuje rekordową popularność.
Od wielu smakoszy słyszeliśmy wiele opinii, że to właśnie tatar ze strusia smakuje najlepiej.
Tatara można przyrządzić z prawie każdego elementu kulinarnego mięsa strusiego.
Tatar przygotowany z polędwicy, polędwiczki, małego fileta, Fan filleta – będzie bardziej delikatny.
Tatar przygotowany z elementow stekowych czyli mały stek, Drum steak, Big Drum, Moon Steak itd będzie bardziej wyrazisty.
Trudo powiedzieć, który element nadaje się lepiej. Najlepiej spróbować obu sposobów i wybrać dla siebie właściwy.
Należy pamiętać, że każdy element kulinarnego mięsa strusiego – produkowanego przez naszą firmę jest bezpieczny do spożywania na surowo, dlatego nie należy obawiać się przygotowania tatara lub podawania mięsa na krwisto.
SKŁADNIKI:
100 g wybranego mięsa strusiego
20 g ogórków konserwowych
20 g cebuli białej
10 g papryczki chilli
10 g grzybów marynowanych
5 g papryki słodkiej w proszku
1 żółtko kurze
musztarda do smaku
oliwa truflowa do smaku
rozmaryn do dekoracji
sól, pieprz
Mięso drobno posiekamy. Ogórka, cebulę, papryczkę kroimy w drobną kostkę. Mięso doprawiamy papryką słodką, musztardą, oliwą truflową, solą i pieprzem. Tatara podajemy z posiekanymi warzywami i żółtkiem. Dekorujemy świeżym rozmarynem.
Kontakt
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.
Siedziba
ul. Magazynowa 21,
40-424 Katowice
Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de
KRS: 0000282527
REGON: 240677099
NIP: PL9542600132
Dział Handlowy
Tel. +48 668 036 671
Biuro: kontakt@strusiakraina.pl
Hodowla strusi
ul. Wyzwolenia 11,
42-583 Bobrowniki