Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

fb-ikona    instagram-ikona    yt-ikona

Stek ze strusia z grilla

lis 2, 2017

Prosty przepis na stek ze strusia.
Bardzo dobrze pokazuje jak obchodzić się z mięsem strusim.

Elementy takie jak mały stek, mały filet, polędwica, polędwiczka i fan fillet lubią krótką obróbkę termiczną.
Szczególnie polecamy podawać w stopniu średnio wysmażonym lub na krwisto.

Stek z grilla:

Składniki:

Mięso:
2 porcje mięsa strusiego po 200-300g mały stek, mały filet, polędwica, polędwiczka lub fan fillet

Marynata:
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oliwy.
0,5 łyżki musztardy francuskiej,
1 łyżka przyprawy gilowej.

Przygotować marynatę (wszystkie składniki połączyć). Mięso marynować około 4 godzin. Stek gillować na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu 4 min z jednej strony, następnie zmniejszyć ogień i grillować 5 min z drugiej strony. Podawać z sosem jogurtowo – czosnkowym.

Smacznego:)

Zdjęcie przykładowe – pokazuję inne danie przygotowane z naszego mięsa.

Kontakt

Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.

Siedziba

ul. Magazynowa 21,

40-424 Katowice

Email

Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de

KRS: 0000282527

REGON: 240677099

NIP: PL9542600132

Dział Handlowy

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11,

42-583 Bobrowniki

W sprawach związanych z hodowlą

Aleksandra Dudka

Tel. +48 602 326 042

E-mail: rzhs@strusiakraina.pl

Formularz kontaktowy

5 + 5 =

Siedziba

ul. Magazynowa 21, 40-424 Katowice

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11, 42-583 Bobrowniki