Wydarzenia
STRUSIE NA STADIONIE W GDAŃSKU …czyli Chefs only
21 maja braliśmy udział w wyjątkowym wydarzeniu.
W Gdańsku na stadionie ENERGEA 60 szefów kuchni – pracowało m.in. na naszych produktach:)
Warsztaty „Mięso strusie ABC” w Łodzi
Wraz z naszym lokalnym dystrybutorem Zakładem Mięsnym ZYGA zorganizowaliśmy warsztaty „ABC MIĘSA STRUSIEGO” w Łodzi
Mięso strusie wyróżnione w konkursie na najlepszy produkt targów EUROGASTRO 2018
Mięso strusie zostało wyróżnione w konkursie na Najlepszy Produkt Targów EuroGastro 2018, w kategorii żywność i napoje dla gastronomii.
Strusia Kraina na Eurogastro 2018 -największej imprezie targowej dla sektora HoReCa
21 Marca 2018 braliśmy udział w prestiżowej imprezie jaką są targi Euro Gastro – jest to największa impreza targowa dla sektora HoReCa
Warsztaty „Mięso strusie ABC” w restauracji Chochołowy Dwór
24 stycznia 2018 odbyły się warsztaty „Mięso Strusie ABC”
Kucharze z okolic Krakowa i nie tylko…mieli okazję zapoznać się z technikami przygotowania mięsa strusiego.
VI Kulinarny Rajd Mistrzów – filet ze strusia w 9 wydaniach
Podczas VI kulinarnego Rajdu Mistrzów w Hotelu Haston – dania wyglądały świetnie, a smakowały jeszcze lepiej.
Przypominamy, że uczestnicy zmagali się z filetem ze strusia.
VI Kulinarny Rajd Mistrzów ze strusiem w tle
„To w tym miejscu wytycza się nowe trendy w gastronomii”
Karol Okrasa – podczas V Kulinarnego Rajdu Mistrzów we Wrocławiu
Kulinarny Rajd mistrzów to jedna z największych imprez gastronomicznych w Polsce.
Warsztaty „MIĘSO STRUSIE ABC” współorganizowane z Gastronomia Śląsk
18-19 października 2017r. Studiu kulinarnym Adriana Feliksa w Chorzowie – odbyły się warsztaty kulinarne „Mięso strusie ABC”
Wraz z grupą GASTRONOMIA ŚLĄSK zebraliśmy bardzo liczną i ambitną grupę, która pod okiem Mirosława Rynducha szkoliła się z technik przygotowania mięsa strusiego.
Ogólnopolski zlot kucharzy w Krakowie 2017
Nasza Ekipa miała okazję gościć na tej ciekawej imprezie
Jest nam niezmiernie miło, że grono specjalistów od gastronomii doceniło nasze produkty.
O tym dlaczego mięso strusie jest nazywane mięsem XXI wieku – czyli ciekawy artykuł w NEWSWEEK ZDROWIEC
W czerwcu 2017r. ukazał się ciekawy artykuł dotyczący walorów zdrowotnych mięsa strusiego.
Zachęcamy do lektury – naprawdę warto:)
Strusia Kraina & MOBAX na Food Show Katowice 2017
16 Marca 2017 roku to dla nas ważna data. To właśnie na tym wydarzeniu uświadomiliśmy sobie jak bardzo rozwinął się nasz rynek krajowy, dlatego podjęliśmy decyzję o wprowadzeniu mięsa strusiego na Polski rynek na wielką skalę.
Nagroda „Złote Bobry” 2016 dla Pani Aleksandry Dudka oraz męża Aleksandra Dudka
Nagroda jest niezwykle prestiżowym, honorowym wyróżnieniem osób prawnych bądź fizycznych, które swoim działaniem w sposób szczególny przyczyniają się do rozwoju i promocji gminy Bobrowniki.
Jak Polska stała się liderem w hodowli strusi
W 2013 roku – ze względu na to, że w Afryce od dwóch lat panowała ptasia grypa, wróciło zainteresowanie mięsem strusim produkowanym w Polsce. Wzrosło ono do tego stopnia, że można było zwiększyć produkcję krajową nawet trzykrotnie. Była to ogromna szansa na zaistnienie na rynku Europejskim. Wtedy celem Pani Aleksandy Dudka stało się zwiększenie zainteresowania hodowlą strusi w naszym kraju. Tak zaczyna się ciekawa historia rozkwitu firmy Strusia Kraina & MOBAX.
Kontakt
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.
Siedziba
ul. Magazynowa 21,
40-424 Katowice
Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de
KRS: 0000282527
REGON: 240677099
NIP: PL9542600132
Dział Handlowy
Tel. +48 668 036 671
Biuro: kontakt@strusiakraina.pl
Hodowla strusi
ul. Wyzwolenia 11,
42-583 Bobrowniki