O tym dlaczego mięso strusie jest nazywane mięsem XXI wieku – czyli ciekawy artykuł w NEWSWEEK ZDROWIEC
CO raz więcej ludzi w Polsce zachwyca się smakiem mięsa strusiego.
Jest doceniane za walory smakowe oraz estetyczne – nie da się ukryć, że dobrzy przygotowany struś świetnie prezentuje się na talerzu.
Nie każdy jednak wie , że mięso strusie jest wyjątkowo zdrowe. Szczególnie polecane ludziom z anemią, nadciśnieniem tętniczym oraz kobietom w ciąży.
Zachęcamy do przeczytania artykułu z newsweek zdrowie
Tekst:
prof. dr hab. Jarosław Olav Horbańczuk
dr inż. Krzysztof Lendzion
a autorem genialnego przepisu na polędwiczkę na różowo jest Pan Mirosław Rynduch
🙂
Kontakt
Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.
Siedziba
ul. Magazynowa 21,
40-424 Katowice
Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de
KRS: 0000282527
REGON: 240677099
NIP: PL9542600132
Dział Handlowy
Tel. +48 668 036 671
Biuro: kontakt@strusiakraina.pl
Hodowla strusi
ul. Wyzwolenia 11,
42-583 Bobrowniki