Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

fb-ikona    instagram-ikona    yt-ikona

VI Kulinarny Rajd Mistrzów ze strusiem w tle

Lis 10, 2017

„To w tym miejscu wytycza się nowe trendy w gastronomii”
Karol Okrasa – podczas V Kulinarnego Rajdu Mistrzów we Wrocławiu

Kulinarny Rajd mistrzów to jedna z największych imprez gastronomicznych w Polsce.

W tym roku daniem głównym w konkursie był filet ze strusia. Kucharze stanęli na wysokości zadania tworząc dania, które wyglądały świetnie i jeszcze lepiej smakowały.

W konkursie udział wzięli

Sebastian Kornacki i Paweł Jagiełło – Airport Hotel Okęcie
Piotr Gipsiak i Dawid Zagrzywiec- Courtyard by Marriott Warsaw Airport
Paweł Szynka i Roger – MikuszRestaurant & Cocktail Bar „Pod Papugami”

Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki – Restauracja Warszawska Sosnowiec
Dawid Zimny i Patryk Krawczyk – Art. Hotel Wrocław
Maciej Małecki i Marcin Nowak – Brasserie Warszawska
Maciej Lewiński i Tomasz Guzik – Restauracja ZAFISHOWANI
Wojciech Bednarek i Maciej Wichłacz – Restauracja Margeritta
Angelo Colombo i Patryk Chowaniak – Bistro Dobra Zmiana Białystok
Krzysztof Czarniecki i Agnieszka Jezierska Restauracja Oskoma Poznań
Piotr Huszcz i Dariusz Cygan – Hotel Restauracja Piano
Sergiusz Filipowicz i Jakub Jabłoński – Kasyno „Sara” Restauracja Pod Aniołami Sulechów

Gratulujemy wszystkim uczestnikom, a szczególnie zwycięzcom.
I Miejsce
Macie Małecki
Marcin Nowak
Brasserie Warszawska Warszawa
II Miejsce
Przemysław Gościniak
Bartłomiej Kornacki
Restauracja Warszawska Sosnowiec
III Miejsce
Sebastian Kornacki
Paweł Jagiełło
Airport Hotel Okęcie

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy byli: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis oraz Karol Okrasa jako juror prowadzący.

Kontakt

Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.

Siedziba

ul. Magazynowa 21,

40-424 Katowice

KRS: 0000282527

REGON: 240677099

NIP: PL9542600132

Dział Handlowy

Paweł Banaś

Tel. +48 668 036 671

E-mail: pawel@strusiakraina.pl

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11,

42-583 Bobrowniki

W sprawach związanych z hodowlą

Aleksandra Dudka

Tel. +48 602 326 042

E-mail: rzhs@strusiakraina.pl

Formularz kontaktowy

14 + 10 =

Siedziba

ul. Magazynowa 21, 40-424 Katowice

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11, 42-583 Bobrowniki