Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

Strusia Kraina & MOBAX Sp.j.

strusia-kraina-separator

Największy producent mięsa strusiego w Europie!

fb-ikona    instagram-ikona    yt-ikona

Filet ze strusia w morelach

lis 2, 2017

Dziś prezentujemy bardziej wyszukany przepis.

Mięso strusie jest z naturalnie lekko słodkawe – dlatego można przyrządzać je ze słodkimi dodatkami, sosami itd. – podobnie jak kaczkę.

Do tego przepisu najlepiej wykorzystać bardziej delikatne elementy mięsa strusiego jak:
Mały filet, fan filet, polędwica lub polędwiczka

Składniki:

mięso strusie,
cebula,
morele lub brzoskwinie,
olej,
masło,
śmietana.

Owoce opłukać, osuszyć i podzielić na ćwiartki. Mięso natrzeć solą, pieprzem i obsmażyć na gorącym oleju. Następnie stopniowo dodawać pokrojoną cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, dodać kawałek moreli i masło, chwilę poddusić, następnie dodać śmietanę i dalej dusić 15-20 min na małym ogniu. Gdy mięso zmięknie, wyjąć i pokroić, wrzucić pozostałe morele do sosu. Całość doprawić solą, cukrem i pieprzem.

Zdjęcie przykładowe – pokazuję inne danie przygotowane z naszego mięsa.

Kontakt

Chętnie odpowiemy na Państwa pytania.

Siedziba

ul. Magazynowa 21,

40-424 Katowice

Email

Aleksandra Dudka: rzhs@strusiakraina.pl
Adam Motz: mobax@gmx.de

KRS: 0000282527

REGON: 240677099

NIP: PL9542600132

Dział Handlowy

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11,

42-583 Bobrowniki

W sprawach związanych z hodowlą

Aleksandra Dudka

Tel. +48 602 326 042

E-mail: rzhs@strusiakraina.pl

Formularz kontaktowy

3 + 11 =

Siedziba

ul. Magazynowa 21, 40-424 Katowice

Hodowla strusi

ul. Wyzwolenia 11, 42-583 Bobrowniki